torstai 7. elokuuta 2014

Esittely

Kokiksi vaikka väkisin kertoo minusta kun vaihdoin alaa, ihan hetken mielijohde se ei ollut vaan asian kypsyttelyyn meni reilut 20vuotta.
Blogiini tulee myös ruoka ohjeita elämäni varrelta.

Kaikki taisi saada alkunsa siitä kun yritin ylä-asteen luovia helpoimmalla tavalla läpi ja valitsin mielekkäitä valinnais aineita. Silloin aattelin no ainakin saa syödä sinä päivänä kun otan köksän tunnit. Silloin ruuanlaitto ei juurikaan kiinnostanut olinhan ainoastaan kokenut ruuanlaiton pakotettuna peruna teatterina kotona.

Ruuanlaittoon jotenkin innostuin tai ainakin ope sai minuun vauhtia ja ehkä se että kehuikin ruuanlaitto taitojani pönkitti muuten murjottua egoani kovasti.
Sitten kun piti valita kouluja mihin mennä ylä asteen jälkeen, ainoa kiinnostus oli raha ja silloin raksalla tienattiin ihan kivasti joten raksa linjalle lähdin. Vaikkakin tuo pullan tuoksuinen köksän ope ottikin minut puhutteluun ja sanoi että minun paikkani on keittiössä mutta vastasin hänelle vain että siellä ei tienaa rahaa...

Loppujen lopuksi kun selvisin amiksen ja armeijan päädyin vihdoin omaan asuntoon vuonna 1995.
Siitä lähtien tätä ruuanlaittoa onkin reenattu kovasti toki vain kotikokkina.
Aina oikeastaan kaikki jutteli töissäkin ruuasta minun kanssa ja moni sanoikin miksi en ole alalla.
Monesti kuitenkin haaveilin omasta ravintolasta tai työpaikasta keittiössä mutta en vain saanut lähtöä itselleni kun mietin rahaa.

Loppujen lopuksi vuonna 2010 minulla todettiin keuhkoahtauma ja astma sekä lievä betonipöly allergia rakennushommat sai siis jäädä. Joutu oikeasti miettimään mitä vattua mä alan tekeen.
No heti ekana tulikin mieleen että nyt kokiksi mutta se ammuttiin lääkärin taholta alas että jos et kuitenkaan sun keuhkoilla...
Lähdin sitten kaupan alalle joka ei oikein napannut mutta jotain oli tehtävä.Työpaikkani naapuri liikehuoneessa olikin lounas ravintola ja tutustuin muutamaan kokkiin siinä sivussa.
Kävin keittiössä liki joka päivä, höpöttelemässä sekä nuuhkimassa kuinkahan tuohon pystyis itsekkin.
Välillä heitettiin läppää että mähän voisin tulla sinne töihinkin.
Lopulta vuoden 2012 joulukuussa työt loppuikin kun firma meni konkkaan ja taas joutu alkaa miettii mitä mä teen.
Lounasravintolallakin meni huonosti ja en ees viittiny itseäni tyrkyttä heille.
Tuossa sitten kun koti isänä tuli oltua ja kaikennäköistä kokkailtua. Sanoi jo rakas vaimonikin minulle miks sä et nyt kun sul on aikaa hae sinne masterchef ohjelmaan.

Hakemusta sisään viimetingassa mastercheffiin ja en oikeestaan odottanu mitään.
No helkkari sieltähän haluttiin sit lisää tietoja ja koti tehtävääkin pukkasi.
Kotitehtävänä tein oman annokseni, hauki qenellit joka piti myös kellottaa.
Kellotinkin sen aikaan 31minuuttia ja eikun hakemusta taas eteenpäin.
Mietin sit et tuskin mä sinne pääsen mut lähetään lomaileen porvooseen mun vanhemmille.
Siellä sitten puhelimella katselin meilejäni ja huomasin että muthan on kutsuttu koe kuvauksiin....
Voi vatula kiva kiva ja ollaa menossa tallinnaankin edelisenä päivänä.
Noh kävin sit koekuvauksissa ja meni kyl aikas vasemmal kädellä. Ruuan makua kyl kehuttiin mut en kelvannut masteriin.

Siitä mä vähän sitten suivaannuin ja ehkä hiukan ihastuin siihen hetkeen kun sai esitellä omaa annosta muille.
Päätinkin että perkele mä lähen oppisopimuksella kokiksi vaikka väkisin.

Paperia sisään kouluun ja oppisoppari paikkoja hakemaan. Moni paikka olikin kiinnostunut minusta mutta päädyin erääseen firmaan jossa oli tuttuja naamoja siitä lounaspaikasta mikä oli ollut minun työpaikkani naapurissa.

Nyt olen koulussa ja olen todella tyytyväinen valintaani, kokiksi vaikka väkisin :)

19.10.2017 Kuulumisia:

Kiireitä ollut niin etten ole edes kerinnyt kirjoittaa.
Olen tällä hetkellä yrittäjänä itseasiassa yrittäjyys ollut koko ikäni sisällä mutta nyt ravintola yrittäjänä.
Tuo työnantaja missä olin oppisopimukseni ajan oli ensi alkuun Tikkakosken upseerikerholla ja sieltä sitten lähdettiinkin lounaspajaksi Jyväskylään.
Sieltä Upseerikerholta ne sitten mua alkoi pommittaa että miks en alkais yrittäjäksi....
Noh siitä se asia siteen pomppasikin eteenpäin 2015 ja lopputiliä pyytelemään.

Tuli sitten sielläkin oma aikansa viihdyttyä kunnes kerhot valtakunallisesti lakkautettiin 2016.
Onneksi löytyi pieni firma Muuramesta joka etsi lounas yrittäjää heidän tiloihin.
Nyt pyöritelläänkin pelkkiä lounaita ja catering tilaisuuksia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti